Dorin Chirtoacă: Mișcarea Unirea rămâne deschisă pentru toate formațiunile unioniste

  • 16 Ianuarie 2020 09:04
Dorin Chirtoacă: Mișcarea Unirea rămâne deschisă pentru toate formațiunile unioniste

Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, susține că Mișcarea Politică Unirea este deschisă în continuare pentru toate formațiunile unioniste din Republica Moldova. Potrivit lui, doar prin unificarea în cadrul Mișcării partidele unioniste vor putea oferi cetățenilor posibilitatea să voteze unirea pentru ca, împreună cu acei cetățeni care votează integrarea europeană, să existe majoritatea în Parlament și la prezidențiale.

Dorin Chirtoacă consideră că altfel nu se va putea rezolva nimic în Moldova. Potrivit lui, prin crearea acestei mișcări a fost dată direcția, iar formațiunile care vor devia de la direcția unirii vor fi sancționate de cetățeni. „Noi nu avem doar partea politică, avem și partea civică. Pe lângă Consiliul Mișcării, avem și Consiliul extins în care o să invităm toți cetățenii care gândesc pro-european și românește care să ne spună nouă, politicienilor, unde greșim, unde suntem corecți, unde deviem. Noi vrem să fim legați de societate ca să nu facem derapajele care au fost”, a continuat liderul liberalilor.

Prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale, Vlad Țurcanu, susține că PUN nu se alătură Mișcării Politice Unirea pentru că nu consideră că Partidul Liberal, cel care a inițiat această idee, poate fi locomotiva unioniștilor din Republica Moldova. Potrivit lui, atât PL, cât și Dorin Chirtoacă, atunci când s-au aflat la guvernare, au făcut prea puține pentru mișcarea unionistă și nu a fost o prioritate unificarea eșichierului unionist. „Liderii acestei formațiuni, atunci când erau la putere, priveau pe ceilalți care gândesc românește ca pe niște concurenți politici, nu ca pe niște parteneri. Abia acum, în ceasul al 12-lea, Dorin Chirtoacă începe să vorbească dulceag și mieros ca și cum nu ținem minte cum s-au comportat ei cu ceilalți români din Republica Moldova cât au avut pâinea și cuțitul”, a afirmat Vlad Țurcanu.

Vlad Țurcanu consideră că pentru Republica Moldova actualmente este important să se înțeleagă faptul că unirea cu România se poate face prin integrarea celor două state, care va culmina cu o decizie politică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău