Dorin Chirtoacă, despre cazul „Orizont” | Puterea de la Chișinău vrea să facă parte din axa dicatorilor pentru că nu mai poate miza pe Occident

  • 14 Septembrie 2018 12:28
Dorin Chirtoacă, despre cazul „Orizont” | Puterea de la Chișinău vrea să facă parte din axa dicatorilor pentru că nu mai poate miza pe Occident

Prim-vicepreședintele PL și fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a comentat, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul Tv „N4”, expulzarea cetăților turci, angajați ai Liceului „Orizont”. 

Astfel, fostul edil susține că acest caz se pregătea demult, „Plahotniuc și Dodon au fost în audiență la Erdogan”, care este prieten cu liderul rus Vladimir Putin, iar în regiune se formează o axă a dictaturilor formată din țări, cum ar fi Rusia, China, Turcia, Iran sau Siria. „Din acest punct de vedere, Plahotniuc și Dodon au tot interesul să facă parte din această axă a dictatorilor pentru că ei nu pot miza pe lumea civilizată, democratică. Noi avem de făcut o alegere vitală, crucială. Noi ca stat suntem în moarte clinică, nu mai avem institutții nu mai avem separarea puterilor în stat”, a declarat Dorin Chirtoacă. 

De asemenea, reprezentantul PL a afirmat că liderul PD, Vlad Plahotniuc, se teme să nu fie lichidat, dovadă fiind măsurile de securitate luate pentru a se proteja, care sunt fără precedent printre politicieni și demnitari. „Chestiunea se înscrie doar în ceea ce ce se întâmplă cu alții care se tem să nu fie lichidați, cum sunt cei din regiunile separatiste, Putin, Erdogan. Ei vor să facă parte din lumea asta. (...) Cazul „Orizont” este un cadou ca semn de loialitate în vederea acceptării R.Moldova în acest club al dictatorilor”, a afirmat Dorin Chirtoacă. 

Amintim că șapte cetățeni turci au fost expulzați, la 6 septembrie, 7 cetățeni turci, angajați ai liceului „Orizont, Serviciul de Informații și Securitate invocând motivul că ar avea legături cu grupări teroriste. Presa guvernamentală turcă scrie că este vorba despre presupuse legături cu clericul Fethullah Gulen, aflat în SUA și pe care Ankara îl acuză că a orchestrat tentativa de puci eșuată din 2016 împotriva președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău