Dorin Chirtoacă cere interzicerea jocurilor de noroc

  • 20 Ianuarie 2014 11:59
Dorin Chirtoacă cere interzicerea jocurilor de noroc

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a cerut ca autorităților municipale să inainteze în fiecare lună un demers Parlamentului în care să ceară interzicerea jocurilor de noroc în toate localitățile din Republica Moldova.

Potrivit edilului capitalei, aceste jocuri au un impact negativ, în primul rând, asupra tinerilor. Doar pe teritoriul municipiului Chișinău există 6 cazinouri și 127 de săli de jocuri electronice. Alți 80 de agenți economici activează neautorizat. O mare parte din cei care organizează jocuri de noroc s-au eschivat de la plata impozitelor pentru anul trecut, susține șefa-adjunctă a Direcției comerț din cadrul primăriei Chișinău, Valentina Constantinov. 

Totodată, Primăria Chișinău a cerut Parlamentului și Guvernului să majoreze alocările de la bugetul de stat cu 40 de milioane de lei, suma reprezentând pierderile estimate în urma plafonării unor taxe locale, a declarat în șefa Direcției Buget și Finanțe, Veronica Herța.

Anterior, președintele Comisiei parlamentare pentru economie buget și finanțe Veaceslav Ioniță a explicat că lipsa unor prevederi exhaustive privind taxele pe care le percep autoritățile locale au creat abuzuri în anumite localități și Parlamentul a decis să le plafoneze pentru a stimula activitatea companiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău