Dorin Chirtoacă: Astăzi, cu adevărat, se va decide soarta Republicii Moldova

  • 15 Noiembrie 2020 09:05
Dorin Chirtoacă: Astăzi, cu adevărat, se va decide soarta Republicii Moldova

„Astăzi, cu adevărat, se va decide soarta Republicii Moldova. Fie vom avea o soartă nouă cu toții – o soartă bună, luminoasă, fie vom rămâne în ceața asta, care și astăzi dimineață a cuprins toată Moldova”. Este declarația, după ieșirea de la urne, a președintelui Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, care a participat în primul tur de scrutin, fiind candidat înaintat de Blocul electoral Unirea, transmite IPN.

Dorin Chirtoacă a menționat că a vorbit cu membrii Biroului electoral al secției de votare unde și-a exercitat dreptul la vot și că aceștia i-au spus că niciunul nu s-a îmbolnăvit de COVID-19 după primul tur. Potrivit lui Chirtoacă, acest lucru dovedește că, dacă sunt respectate regulile – mască, dezinfectant – alegeri pot fi organizate. „De aceea, cu curaj veniți la vot! Nu aveți frici de virus, pentru că măsurile de protecție ne ajută”, a notat liderul PL.

Acesta a mai spus că oamenilor nu trebuie să le fie frică de eventuale ciocniri, despre care s-a manipulat în ultimele două săptămâni. Or aceste minciuni pot fi oprite prin participarea să vot, a subliniat liderul PL.

Secțiile de votare sunt deschise de la ora 07.00 până la ora 21.00. În al doilea tur de scrutin se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău