Dor de Izvor | Nicolae Botgros: “Orchestra Lăutarii a muncit în această jumătate de secol cât pentru 500 de ani” (PARTEA I)

  • 05 Februarie 2020 16:00
0%
00:00:00
00:00:00

Nicolae Botgros, oaspetele acestei emisiuni, este un fenomen în muzica populară românească, pe care a purtat-o pe toate meridianele lumii.

Sunt prea puține cuvintele care i-ar putea descrie personalitatea complexă, dar dacă am spune că este unul dintre cei mai iubiți români, n-am da greș. Virtuoz violonist, Dirijorul orchestrei naționale de muzică populară “Lăutarii”, cel care s-a învrednicit la sfârșitul anului 2018 cu titlul onorific Doctor Honoris Causa.

Mărturisește că îi face plăcere să vină la Radio România Chișinău pentru că aici poate vorbi deschis, își poate descărca sufletul preaplin de emoții. Genericul emisiunii Dor de izvor îi amintește de izvoarele și de oamenii satului pe care-i iubește foarte mult.

“De când am început să fiu dirijorul orchestrei mi-am dat seama că oamenii de la sat au nevoie de o hrană spirituală, iar folclorul rămâne la baza unui neam. Folclorul este icoana vieții noastre iar Orchestra “Lăutarii” a muncit în această jumătate de secol cât pentru 500 de ani fiindcă a pus o temelie importantă pentru muzica noastră sacră. Mulțumesc tuturor muzicienilor care au făcut parte de-a lungul anilor din această orchestră și și-au adus aportul ca noi să ajungem astăzi la 50 de ani cu mare succes“, a afirmat Nicolae Botgros.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău