Dor de izvor | Nicolae Botgros: Orchestra “Lăutarii” a devenit o orchestră de mari sărbători pentru români (PARTEA A II-a)

  • 06 Februarie 2020 15:10
0%
00:00:00
00:00:00

Nicolae Botgros este omul care a știut întotdeauna să se reinventeze.

Nu i-a fost frică niciodată să o ia de la capăt ori de câte ori a fost cazul și a avut curajul să reziste căderilor pentru ca a doua zi să fie mai bun.

"Lăutarii" au știut să se apropie de popor prin muzica de la prispă, care te face să o îndrăgești de la primul sunet. Maestrul viorii a fost întotdeauna deschis pentru diverse experimente muzicale unde alege să prezinte publicului formule noi de exprimare.

Pe 4 și 5 martie, Palatul Național “Nicolae Sulac” va găzdui două spectacole prin care “Lăutarii”, însoțiți de artiști de pe ambele maluri ale Prutului vor sărbători cei 50 de ani de activitate.

“Soarta unui lăutar a fost întotdeauna foarte complicată, noi am trecut prin cele mai dificile situații ale vieții pentru că nunțile de altădată erau foarte grele. Într-adevăr, de dragul muzicii am făcut multe sacrificii și mi-am depășit multe limite dar nu regret. Atunci când mă rog lui Dumnezeu îi spun doar atât: - Iartă-mă, Doamne, pentru tot ce n-am reușit să fac în viața mea. Iar ceea ce am realizat pentru lumea de bună credință, m-aș bucura să fie primit acolo Sus” (Nicolae Botgros)

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău