Donbas | Un medic și doi soldați ucraineni au fost omorâți de forțele proruse

  • 14 Iulie 2020 12:29
Donbas | Un medic și doi soldați ucraineni au fost omorâți de forțele proruse

Un medic și doi soldați ucraineni și-au pierdut viața în estul Ucrainei în confruntări cu separatiștii ruși, a anunțat luni armata acuzându-i pe rebeli că utilizează arme interzise prin acordul de pace, notează AFP, citat de defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, un militar a fost ucis într-un bombardament și altul a murit după ce a călcat pe un dispozitiv exploziv, a făcut cunoscut armata ucraineană într-un comunicat.

Un medic militar și-a pierdut viața în timp ce încerca să îl evacueze pe soldatul ucis în explozie, a precizat armata în cursul serii. Alți doi membri ai grupului de evacuare au fost răniți.

Cu o zi înainte, șase militari ucraineni au fost răniți pe linia frontului.

În total, potrivit Kievului, separatiștii au încălcat de 11 ori armistițiul în ultimele 24 de ore, trăgând mai ales cu mortiere cu calibrul de 120 de milimetri, interzise de acordul de pace de la Minsk, semnat în 2015, dar niciodată aplicat integral.

Este unul din cel mai grave vârfuri de violență cu începere din martie în estul Ucrainei, după mai multe luni de acalmie ce au urmat alegerii, în aprilie 2019, lui Volodimir Zelenski în funcția de președinte, care și-a exprimat dorința de a pune rapid capăt acestui conflict declanșat în 2014.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău