Donbas: Liderii separatiștilor pro-ruși pregătesc evacuarea populației

  • 18 Februarie 2022 09:15
Donbas: Liderii separatiștilor pro-ruși pregătesc evacuarea populației

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis, joi seară, că rebelii pro-ruși din Donbas pregătesc evacuarea populației, din cauza unei posibile agravări a situației de securitate.

Potrivit Kievului, liderii separatiștilor ar avea în vedere în special evacuarea oamenilor din orașul Donețk. "Conform informațiilor venite din Donețk, în unele localități situate pe teritoriul ocupat temporar, în special în Donețk, este planificată evacuarea populației locale, în legătură cu o posibilă agravare" - se arată într-o notificare de presă a conducerii armatei ucrainene.

Statul Major a mai subliniat că orice prejudiciu cauzat populației și infrastructurii din această regiune va fi considerat o provocare. Partea ucraineană va informa organizațiile internaționale despre faptul că rebelii fac pregătiri în acest sens. "Responsabilă pentru situația din teritoriile ocupate temporar este țara ocupantă, Federația Rusă" - a adăugat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

RBC amintește că, joi seară, separatiștii au reluat atacurile armate asupra localității Stanița Luhanska, o locuință fiind distrusă de bombardamente. Localitatea a mai fost ținta unor atacuri ale rebelilor, în dimineața zilei de joi, în urma bombardamentelor fiind distrusă o grădiniță. Începând cu dimineața de 17 februarie, separatiștii au lansat aproximativ 50 de atacuri asupra unor localități și poziții ale armatei ucrainene. Atacurile s-au soldat cu răniți în rândul populației civile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău