Donații PNUD pentru Centrul COVID-19 din Chișinău

  • 04 Aprilie 2020 16:42
Donații PNUD pentru Centrul COVID-19 din Chișinău

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a donat astăzi echipamente IT necesare, în valoare de 1500 de dolari, Centrului COVID-19 din Chișinău, ca răspuns la apelul lansat de ONU Moldova.

Au fost oferite două copiatoare multifuncționale, două comutatoare, 40 de conectoare, un instrument de sertizare și un tester pentru cabluri de rețea, precum și cablu și prelungitoare.

Toate acestea vor contribui la buna funcționare a echipamentului medical și a altor utilități necesare pentru Centru, care va asigura trierea persoanelor care potențial au COVID-19, se arată într-un mesaj al organizației, plasat pe pagina de Facebook.

Anterior, PNUD și Elveția au oferit echipamente de protecție cadrelor medicale pentru a sprijini Republica Moldova în lupta cu COVID-19.

Prima tranșă de echipamente medicale de importanță vitală a fost livrată autorităților din Republica Moldova, la 31 martie, ca parte a eforturilor Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și ale Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) de a susține țara în lupta cu pandemia de COVID-19. Este vorba de uniforme medicale de protecție pentru personalul medical din prima linie.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a recepționat o parte din echipamentul de protecție, procurat grație unui prim acord de 200.000 de dolari încheiat între SDC și PNUD.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău