Donații de circa 60 mii de lire sterline, destinate nevoiașilor din Republica Moldova

  • 09 Februarie 15:33
Donații de circa 60 mii de lire sterline, destinate nevoiașilor din Republica Moldova

Reprezentantul unei organizații de caritate din Marea Britanie a desfășurat o campanie inedită de colectare de fonduri, pentru a ajuta Republica Moldova, dar și Ucraina. Este vorba despre Chris Lomas, președintele Fundației Hope4, care locuiește de câțiva ani în Chișinău și care s-a remarcat prin acțiunile sale caritabile, organizate de-a lungul timpului, în sprijinul cetățenilor moldoveni, dar și celor ucraineni, în special după invazia rusă în Ucraina.

De această dată, Chris Lomas a reușit să mobilizeze mii de donatori, după ce a escaladat Muntele Kilimanjaro din Africa. Ideea a apărut încă în luna mai a anului trecut și a fost lansată Lea Turner, membră a consiliului de administrare al Fundației Hope4, un proeminent trainer și influencer pe rețeaua LinkedIn. În scurt timp, la această provocare au răspuns 25 de persoane din Marea Britanie, Europa și SUA, inclusiv CEO-ul de la Hope4, Chris Lomas, și directorul general al reprezentanței din Republica Moldova, Ivan Ivancev.

Kilimanjaro se află în Tanzania și este cel mai înalt masiv muntos din Africa, măsurând 5.895 de metri deasupra nivelului mării. Se estimează că, anual, aproximativ 35000 de oameni încearcă să urce muntele și doar aproximativ jumătate din ei reușesc. Cel mai mare risc pentru cei care se aventurează într-o astfel de călătorie este răul de altitudine.

Pe 19 ianuarie 2024, echipa Hope4, a început ascensiunea de 5 zile către Vârful Uhuru și au arborat pe el drapelul Republicii Moldova.

„Urcarea pe Kilimanjaro este cel mai greu lucru pe care l-am făcut vreodată! Dar ideea de a renunța nu a fost nicicum o opțiune”, a povestit Chris Lomas, liderul Fundației Hope4.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău