Donație făcută Muzeului „Petru Costin” de Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii

  • 28 August 2021 13:53
Donație făcută Muzeului „Petru Costin” de Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii
Curentul

Centrul Expozițional „Petru Costin” și-a îmbogățit colecțiile cu încă o uniformă militară. Donația a fost făcută muzeului de către Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii, în cadrul festivității de celebrare a 30 de ani de la Proclamarea Independenței Republicii Moldova, la Ialoveni, informează CURENTUL.

Tot în cadrul evenimentului, fondatorul muzeului – renumitul colecționar Petru Costin a fost decernat pentru a două oară cu Certificat Guinness, pentru cea mai mare colecție de potcoave.
După ceremonia de decernare, oaspeții, printre care și reprezentanții Asociației Române, au vizitat Centrul Expozițional și au suplinit colecțiile lui Petru Costin cu încă o uniformă a unui general de aviație. Aceasta va fi expusă în „Galeria colecțiilor Petru Costin a consiliului Ialoveni”.
„Am avut plăcerea să vizităm Muzeul Serviciului Vamal, care este un patrimoniu pentru Republica Moldova. Ne-a impresionat tot ceea ce am văzut aici, de la costume militare, până la monede, drapele și unelte de muncă. Ele sunt adevărate valori ce rămân incontestabile pentru umanitate.
De asemenea, ne-a făcut plăcere să asistăm la înmânarea Certificatului Guinness renumitului colecțioar Petru Costin. Colecția sa de potcoave este de o valoare inestimabilă. În acest context, am hotărât să donăm, în numele veteranilor, o uniformă de aviator, ca să îmbogățim tezaurul muzeului. Sperăm la o ulterioară colaborare cu fostul colonel și să putem contribui în continuare la îmbogățirea colecțiilor”, a declarat reprezentantul Asociației Române pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii, căpitanul comandator Iulian Basturea.
La rândul său, Petru Costin a apreciat donația asociației, precizând că aceasta este o mândrie pentru el.
„Mă bucur enorm să primesc în colecție uniforma unui general de aviație, mai ales într-o zi atât de importantă pentru mine –ciând am am fost decernat cu Certificatul Guinness. Aceasta mă ajută să conștientizez cât de valoroase sunt colecțiile pe care le-am adunat, iar totodată mă motivează să îmi continuu activitatea”, a precizat colecționarul.
Menționăm că Petru Costin mai este și fondatorul Muzeului Serviciului Vamal din Chișinău, care cuprinde peste 25 de colecții tematice, printre care: uniforme militare, costume de scafandri și cosmonauți, monede din secolele XIX-XX, icoane, drapele naționale și sovietice, unelte de muncă, aparate de radio, televizoare, etc..

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău