Donație din partea Marii Britanii pentru două licee cu predare în limba română din stânga Nistrului

  • 05 Aprilie 2022 11:24
Donație din partea Marii Britanii pentru două licee cu predare în limba română din stânga Nistrului

Însărcinata cu afaceri a Ambasadei Marii Britanii la Chișinău, Jennifer Tasker, și viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, au efectuat o vizită de lucru la Liceul Teoretic „Evrika” din or. Râbnița și la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din or. Grigoriopol, temporar amplasat în s. Doroțcaia din raionul Dubăsari, unde în total își fac studiile 395 de copii.

Potrivit unui comunicat al Biroului poolitici de reintegrare, Însărcinata cu afaceri a transmis ambelor instituții de învățământ, cu titlu de donație, un set compus din table interactive de ultimă generație și din materiale educaționale menite să contribuie la îmbunătățirea studierii limbii engleze și la consolidarea bazei tehnico-materiale și didactice a instituțiilor.

De asemenea, vizita a servit un bun prilej pentru oficiali în a se familiariza cu activitatea celor două școli, dificultățile cu care se confruntă acestea, dar și cu succesele marcate de elevi, mulți dintre care sunt tineri olimpici.

S-a constatat că lipsa sediilor proprii și infrastructura nepotrivită afectează procesul de studii și activitatea educațională în contextul în care liceul de la Râbnița închiriază clădirea unei grădinițe și nu are acces la imobilul său construcția căruia a fost blocată din anul 2004, iar liceul din or. Grigoriopol de aproape 20 de ani este evacuat și activează în schimbul doi în incinta Liceului Teoretic „Doroțcaia”, împărțind aceeași clădire cu dascălii și elevii din s. Doroțcaia a raionului Dubăsari.

Viceprim-ministrul Oleg Serebrian a dat asigurări că autoritățile de la Chișinău vor continua să întreprindă toate eforturile posibile pentru acordarea sprijinului necesar instituțiilor de învățământ, elevilor și cadrelor didactice, precum și în vederea creării unui mediu educațional modern și sigur.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău