Donație din partea Elveției pentru centrele de sănătate prietenoase tinerilor

  • 31 Iulie 13:02
Donație din partea Elveției pentru centrele de sănătate prietenoase tinerilor

Centrele de sănătate prietenoase tinerilor din rețeaua Youth Klinic Moldova (YK) au beneficiat de echipamente de protecție împotriva noului tip de coronavirus. În cele 41 de centre, care își desfășoară activitatea în toate raioanele și municipiile din țară, au fost distribuite mănuși de protecție, ecrane de protecție, halate și măști medicinale, în valoare totală de peste 373 de mii de lei. Donația vine din partea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, prin intermediul Proiectului „Generație Sănătoasă”, transmite IPN.

„Suntem foarte recunoscători Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare pentru că ne-au oferit acordul să ajustam activitățile proiectului în scopul de a susține rețeaua YK să se adapteze în siguranță la situația pandemică, inclusiv prin procurarea acestui lot de echipamente de protecție”, a subliniat șefa Centrului de resurse la nivel național în servicii de sănătate prietenoase tinerilor „NEOVITA”, Galina Leșco, coordonatoare a Proiectului „Generație Sănătoasă”.


Svetlana Moroz, șefa Centrului YK „Tineri Pentru Tineri” din Cimișlia, susține că toți angajații centrului au primit echipamente. „Este un suport substanțial pentru noi. Suntem extrem de mulțumiți pentru ceea ce am primit, deoarece la centru se adresează destul de mulți beneficiari, după perioada aprilie-mai, când s-au abținut de la vizite. Dar oamenii se obișnuiesc cu condițiile de pandemie și au revenit la problemele personale, adresându-se specialiștilor. În vară, adolescenții au început să se adreseze mai mult”, a notat Svetlana Moroz.

Tatiana Ivanov, șefa Centrului YK „DVIJENIE+ ” din Comrat, spune că echipamentele au fost oferite într-o perioadă de necesitate acută. Mai ales că numărul beneficiarilor s-a mărit în ultima perioadă, mulți tineri au revenit în țară obligați de situația epidemiologică generală.

Ecaterina Sorocan, șefa Centrului YK „SALVE ” din Edineț, a menționat că echipamentele sunt extrem de necesare, mai ales când e vorba de consultații la cabinet, nu online. „Am organizat spațiul de treiere, cu termometrie, dezinfectanți, mănuși. Se mai întâmplă că tinerii să vină fără măști sau mănuși, și atunci le oferim noi”, explică Ecaterina Sorocan. Toate vizitele au loc, conform programărilor, astfel încât să fie evitate aglomerările.

Centrele din rețeaua națională „Youth Klinic Moldova” oferă suport specializat adolescenților și tinerilor în soluționarea problemelor de sănătate și de dezvoltare, promovând un mod sănătos de viață.

Rețeaua a fost dezvoltată în ultimii ani datorită Proiectul moldo-elvețian „Generație Sănătoasă – servicii de sănătate prietenoase tinerilor”, finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare, implementat de AO „Sănătate pentru tineri” și Centrul de resurse la nivel național în servicii de sănătate prietenoase tinerilor „NEOVITA”, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
15
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:10,8 m/s
Thu
15
Fri
15
Sat
15
Sun
14
Mon
11

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău