Donație de instrumente muzicale pentru Filarmonica Municipală și o școală de arte din Cahul

  • 06 Iulie 2021 15:01
Donație de instrumente muzicale pentru Filarmonica Municipală și o școală de arte din Cahul

Filarmonica Municipală și Școala de Arte „M. Cebotari” din Cahul au de astăzi noi instrumente muzicale. Este vorba de 3 piane (Ostlind & Almquist, C. Bechstein) și 4 viori donate de Suedia, Elveția și Austria, scrie InfoPrut.ro.

Un pian cu coadă de 2 metri – C.Bechstein, o pianină și o vioară vin din Suedia, or. Malmo, de la Dinu Serfezi, un muzician al Filarmonicii din Malmo și membru al Fundației Internaționale Crescendo.

„Pianul cu coadă C. Bechstein a fost procurat datorită strângerii de fonduri organizată de Cvartetul Suedez de Coarde. Dl Paul Lorenger din Germania, dansator de balet, a adus cu mașina personală 3 viori de la Viena din atelierul Geigenbaumeister Wilfried Ramsaier-Gorbach, în care instrumentele Filarmonicii din Viena sunt întreținute. De asemenea, printre donațiile de instrumente muzicale se regăsește și o pianină din Elveția. În timpul apropiat, Școala de Arte „M. Cebotari” va primi și un pian cu coadă de 1,5 m”, se arată într-o postare pe Facebook a Primăriei Municipiului Cahul, potrivit sursei citate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău