Donație de echipamente de protecție împotriva COVID-19 pentru polițiști din partea Statelor Unite ale Americii

  • 11 Martie 2021 15:28
Donație de echipamente de protecție împotriva COVID-19 pentru polițiști din partea Statelor Unite ale Americii

Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin intermediul Ambasadei SUA la Chișinău, a oferit astăzi, 11 martie, Inspectoratului General al Poliției, un lot de echipament individual de protecție personală împotriva COVID-19.

Donația, în valoare de peste 36 000 de dolari,  conține măști, mănuși, dezinfectant și a fost transmisă  în sprijinul acțiunilor de prevenire a răspândirii virusului  în subdiviziunile IGP.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu a venit cu un mesaj de mulțumire și recunoștință  pentru asistența importantă oferită de către partenerii  americani, care, de fiecare dată, le-au fost alături. Această donație este una semnificativă și foarte utilă, deoarece polițiștii ca și medicii  sunt în prima linie pentru combaterea COVID-19, a menționat acesta.

Poliția Republicii Moldova a beneficiat de sprijinul Ambasadei SUA la Chișinău, pentru progresarea pe plan profesional, iar donarea acestui echipament face parte din asistența tehnică acordată de către Guvernul SUA  Guvernului Republicii Moldova în baza Scrisorii de Acord din 28 august 2001 și a amendamentelor acesteia și are drept scop consolidarea capacităților Ministerului Afacerilor Interne în combaterea răspândirii Covid -19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău