Donaldtrumpi | Un amfibian descoperit recent, care își îngroapă capul în nisip, a fost numit după numele președintelui american

  • 19 Decembrie 2018 10:50
Donaldtrumpi | Un amfibian descoperit recent, care își îngroapă capul în nisip, a fost numit după numele președintelui american

Un amfibian descoperit recent, care își îngroapă capul în nisip, a fost numit după președintele SUA Donald Trump, în replică la afirmațiile acestuia cu privire la schimbările climatice, informează BBC miercuri, 19 decembrie.

Dermophis donaldtrumpi, descoperit în Panama, a primit acest nume de la șeful unei companii care a licitat 25.000 de dolari pentru acest privilegiu. 

Motivându-și alegerea, compania a declarat că dorește să sporească gradul de conștientizare privind schimbările climatice.

'[Dermophis donaldtrumpi] este în particular sensibil la impactul schimbărilor climatice și, prin urmare, în pericol de a dispărea ca rezultat direct al politicilor privind clima proferate de persoana care i-a inspirat numele', a precizat co-fondatorul EnviroBuild, Aidan Bell, într-o declarație.

Dermophis donaldtrumpi este un tip de gimnofion (ordin de amfibieni lipsiți de membre, cu corpul serpentiform sau vermiform și trunchi inelat, n.red.) orb, care trăiește în principal în subteran. 


'Băgatul capului în pământ îl face Donald Trump să evite consensul științific asupra schimbărilor climatice de tip antropomorf', a explicat Bell.

Deși cei mai importanți oameni de știință la nivel mondial sunt de acord că schimbările climatice sunt în primul rând provocate de om, Trump, a cărui administrație este favorabilă folosirii de combustibili fosili, a acuzat cercetătorii de urmărirea unei 'agende politice' și a pus la îndoială faptul că oamenii sunt responsabili pentru creșterea temperaturilor. 

Luna trecută, Trump a pus la îndoială chiar și un raport al propriului guvern, care a descoperit că schimbările climatice ar costa SUA sute de miliarde de dolari anual și ar afecta sănătatea populației. 'Nu cred acest lucru', a declarat președintele reporterilor la momentul respectiv.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău