Donald Trump vrea să desemneze mișcarea ”Antifa” drept organizație teroristă

  • 01 Iunie 2020 09:55
Donald Trump vrea să desemneze mișcarea ”Antifa” drept organizație teroristă

Președintele american Donald Trump a anunțat duminică că administrația sa va adăuga organizația de extrema stânga „Antifa” pe lista de organizații teroriste din SUA, potrivit AFP, citată de hotnews.ro.

"Statele Unite vor înregistra Antifa în categoria organizațiilor teroriste", a replicat Trump, care în ultimele zile a atribuit acestei mișcări și altor „extremisti radicali” excesele care au dus la revolte din demonstrații inițial pașnice, potrivit sursei citate.
 
Într-o serie de tweet-uri, președintele american a felicitat și poliția pentru că a reușit să controleze situația, sâmbătă seara, în Minneapolis.
 
"Anarhiștii conduși de Antifa, în special, au fost blocați rapid. Ar fi trebuit ca acest lucru să fie făcut de primar încă din prima seară și nu ar fi existat nicio problemă", a scris el.
 
El se referea la Jacob Frey, primarul democrat al acestui mare oraș din nordul țării, de unde a pornit disputa după arestarea și uciderea lui George Floyd.
 
Polițistul care a provocat moartea lui George Floyd, apăsându-i gâtul cu genunchiul deși victima striga că nu poate să respire, a fost arestat vineri, în contextul în care autoritățile s-au văzut confruntate cu proteste masive ce s-au extins în Minnesota. Acesta a fost pus sub acuzare pentru omor prin imprudență.

Președintele SUA, Donald Trump a avut o poziție similară în 2018 când a avertizat că politicile pe care el le-a impus vor fi subminate în mod violent dacă Democrații câștigă alegerile din Noiembrie. Trump le-a spus liderilor evanghelici că votul în aceste alegeri este un „referendum” în ceea ce privește libertatea de exprimare și libertatea religioasă și că aceste lucruri amintite anterior sunt amenințate de „oameni violenți”,
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău