Donald Trump susține că soluția militară este ”încărcată și armată” împotriva amenințării regimului de la Phenian

  • 11 August 2017 15:19
Donald Trump susține că soluția militară este ”încărcată și armată” împotriva amenințării regimului de la Phenian

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, și-a agravat din nou retorica cu privire la regimul de la Phenian, susținând că armele americane sunt deja ”încărcate și armate” pentru a combate orice amenințare reprezentată de Coreea de Nord, scrie Reuters.

”Soluțiile militare sunt acum pe deplin în vigoare, sunt încărcate și armate dacă vedem vreo acțiune neînțeleaptă din partea Coreei de Nord. Sperăm că Kim Jong-un va găsi o altă cale!”, a scris președintele american într-un mesaj postat pe Twitter.

Această declarație vine la două zile după ce secretarul Apărării a susținut că americanii sunt pregătiți să contracareze orice amenințare venită de la Phenian.

Secretarul Apărării de la Washington, Jim Mattis, a lansat un avertisment dur la adresa Coreei de Nord, susținând că dictatura trebuie să pună capăt acțiunilor care vor aduce ”sfârșitul regimului” și să renunțe la ambițiile nucleare ale liderului Kim Jong-un.

Donald Trump și-a intensificat retorica împotriva regimului nord-coreean, afirmând că arsenalul nuclear american este ”mai puternic și mai puternic ca niciodată”, după ce Phenian a amenințat că va lovi Guam.

Declarațiile președintelui contrastează cu cele mai liniștitoare din partea secretarului de stat Rex Tillerson.

Șeful diplomației americane a insistat, din teritorul american amenințat de Phenian - Guam -, asupra faptului că nu există, în opinia sa, ”vreo amenințare iminentă” și că nimic nu indică faptul că situația s-a schimbat ”în mod dramatic” în ultimele 24 de ore.

Această insulă izolată, cu o suprafață de aproximativ 550 de kilometri pătrați, este un avanpost-cheie al forțelor americane pe ruta către Asia. 

Aproximativ 6.000 de militari sunt staționați pe insulă, care dispune de o bază aeriană capabilă să primească bombardiere grele americane de la cele de tip B-52 și până la cele de tip B-2, inclusiv de tip B-1.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău