Donald Trump susține că ar urma un anunț oficial privind declararea Statului Islamic învins

  • 07 Februarie 2019 09:34
Donald Trump susține că ar urma un anunț oficial privind declararea Statului Islamic învins

Președintele american Donald Trump a declarat, miercuri, că se așteaptă la un anunț oficial săptămâna viitoare, potrivit căruia coaliția care luptă împotriva militanților islamici a recuperat întreg teritoriul deținut anterior de grupul extremist, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

"Țara lor a dispărut. Este un factor important - țara lor a dispărut ", a declarat Trump miniștrilor de Externe și altor oficiali de rang înalt din 79 de țări care au luptat alături de Statele Unite cu gruparea militantă în Siria și Irak.

Decizia lui Trump de a retrage forțele americane din Siria a provocat o serie de critici din partea parlamentarilor republicani și democrați, care se tem că gruparea Stat Islamic ar putea să-și recâștige puterea.

Un general al armatei americane pentru regiune, Joseph Votel, a declarat marți în Senat că gruparea ar putea experimenta o renaștere după retragerea SUA.

Trump nu s-a abătut de la hotărârea sa de a retrage trupele, spunând: "Așteptăm cu nerăbdare să oferim războinicilor noștri curajoși din Siria o primire călduroasă acasă".

"Armata Statelor Unite, partenerii noștri de coaliție și forțele democratice siriene au eliberat practic întregul teritoriu deținut anterior de ISIS în Siria și Irak", a declarat Trump la reuniunea de la Departamentul de Stat.

El a spus că reușita "ar trebui anunțată oficial, undeva, probabil săptămâna viitoare, că vom avea 100% din califat", a transmis Trump.

Anterior, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a asigurat partenerii de coaliție că retragerea trupelor americane din Siria nu a fost "sfârșitul luptei Americii" și i-a chemat să contribuie la înfrângerea definitivă a grupării Stat Islamic în Siria și Irak.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău