Donald Trump, singurul vinovat pentru asaltul asupra Capitoliului din 2021

  • 23 Decembrie 2022 08:16
Donald Trump, singurul vinovat pentru asaltul asupra Capitoliului din 2021

Comisia Congresului american care investighează atacul din 2021 asupra Capitoliului și-a publicat raportul final. Acesta plasează responsabilitatea pentru atac asupra unei singure persoane: Donald Trump, transmite BBC. Fostul președinte a descris raportul drept unul foarte părtinitor.

Documentul este rezultatul a 18 luni de investigații și peste 1.200 de interviuri. Raportul îl acuză pe fostul președinte Donald Trump de conspirație în mai multe moduri de a răsturna rezultatele legale ale alegerilor prezidențiale din 2020.

Printre descoperirile sale importante se numără și faptul că Donald Trump a continuat să facă acuzații false despre fraudarea votului, deși consilierii i-au spus că aceastea nu sunt adevărate și că postările sale care susțineau că protestul de pe 6 ianuarie va fi uriaș i-a încurajat pe protestatari să meargă la Washington.

Publicarea raportului vine la câteva zile după ce comisia a recomandat ca Departamentul american de Justiție să formuleze acuzații oficiale împotriva fostului președinte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău