Donald Trump și-a contrazis consilierul pentru securitate națională în privința lui Kim Jong-un

  • 18 Mai 2018 12:34
Donald Trump și-a contrazis consilierul pentru securitate națională în privința lui Kim Jong-un

Președintele american Donald Trump și-a contrazis consilierul pentru securitate națională care i-a înfuriat pe nord-coreeni după ce a lăsat să se înțeleagă că liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un ar putea fi înlăturat de la putere, odată ce va renunța la progarmul nuclear al țării sale.

Donald Trump a declarat că domnul Kim va continua să conducă, iar Coreea de Nord va deveni o țară bogată.

Chiar dacă Phenianul a amenințat că ar putea anula întâlnirea lui Kim Jong-un cu Donald Trump, Casa Albă crede că summitul istoric de luna viitoare va avea totuși loc.

După o zi de evaluare a amenințărilor Coreei de Nord privind anularea summitului Trump - Kim, oficiali americani au ajuns la concluzia că nu ar ar fi un pericol real de anulare a lui și că mai curând liderul Nord-Coreean, Kim Jong-un, citez: face spectacol înaintea convorbirilor care ar urma să aibă loc la 12 iunie.

Oficiali americani se așteaptă ca amenințările Nord-Coreene de anulare a summitului să continue în următoarele săptămâni, chiar dacă ambele părți se pregătesc pentru istorica întâlnire.

Președintele este pregătit și va fi gata să aibă întâlnirea, a spus în conferința de presă de ieri după-amiază, de la Casa Albă, purtătoarea de cuvânt, Sarah Huckabee Sanders.  

"În acest moment, nu mai există o mare schimbare. Cu certitudine, nu in ce ne privește. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a respins ideea că Phenianul ar controla situația, prin faptul că Nord-Coreeni vor decide dacă summitul va avea sau nu loc.   Cu siguranță nu controlează situația, nord-Coreeni au făcut deja concesii. Președintele a avut unele succese în acest proces, noi nu am făcut nicio concesie, vom continua pregătirile cu ochii larg deschiși. Nu suntem naivi în acest proces. Președintele este deplin pregătit să aibă întâlnirea. Dacă ea nu va avea loc, este în regulă, vom vedea ce se întâmplă apoi", a declarat Sarah Huckabee Sanders. 

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău