Donald Trump: Rusia trebuie să se retragă din Venezuela

  • 27 Martie 2019 18:55
Donald Trump: Rusia trebuie să se retragă din Venezuela

Președintele american Donald Trump i-a cerut miercuri Rusiei să se retragă din Venezuela, după ce Moscova a trimis la Caracas avioane care au transportat militari și materiale, și a atenționat că 'toate opțiunile' sunt pe masă pentru a face ca acest lucru să se și întâmple, informează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

'Rusia trebuie să plece', a declarat Donald Trump în fața jurnaliștilor în Biroul Oval, unde a avut o întrevedere cu Fabiana Rosales, soția liderului opoziției venezuelene Juan Guaido.

Donald Trump a făcut această declarație la scurt timp după și la unison cu cea a șefului diplomației americane Mike Pompeo, care l-a atenționat pe omologul său rus Serghei Lavrov că SUA nu vor rămâne cu brațele încrucișate în cazul în care Rusia va continua 'să exacerbeze tensiunile în Venezuela'.

Două avioane rusești transportând circa 100 de militari și 35 de tone de echipamente au sosit duminică la Caracas 'în cadrul cooperării tehnice și militare cu Venezuela''. 

Peste 50 de țări din întreaga lume l-au recunoscut ca lider legitim al Venezuelei pe șeful Adunării Naționale (parlament), opozantul Juan Guaido, care s-a autoproclamat președinte interimar la 23 ianuarie, cu intenția de a organiza un nou scrutin, calificându-l pe Nicolas Maduro drept 'uzurpator'.

În grava criză economică și politică pe care o traversează, Venezuela este sprijinită de Rusia și China, principalii creditori ai guvernului lui Nicolas Maduro.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău