Donald Trump respinge definitiv o nouă dezbatere cu Kamala Harris. „Nu va fi nicio revanșă!”

  • 10 Octombrie 12:33
Donald Trump respinge definitiv o nouă dezbatere cu Kamala Harris. „Nu va fi nicio revanșă!”

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a exclus definitiv miercuri să participe la a doua dezbatere prezidențială împotriva democratei Kamalei Harris, transmite AFP, citată de Agerpres. Una dintre oferte a venit de la Fox News, televiziunea conservatoare din SUA.

Prima dezbatere între Trump și Harris, una cu scântei, înainte de alegerile din 5 noiembrie a avut loc pe 10 septembrie, scrie HotNews

„Nu va fi nicio revanșă!”, a scris Trump pe rețeaua sa socială, Truth Social, în ciuda propunerilor făcute de canalele CNN și Fox News de a difuza o întâlnire față în față între cei doi candidați.

„Kamala a declarat clar ieri că nu va face nimic diferit de Joe Biden, așa că nu este loc de dezbatere”, a adăugat Trump.

CNN a stabilit un ultimatum pentru joi ca Trump și Harris să accepte să dezbată pe 23 octombrie pe undele sale la Atlanta, în Georgia. Fox News a propus o dezbatere în Pennsylvania pe 24 sau 27 octombrie.

Trump a refuzat ambele oferte.

Trump a invocat alte motive pentru a-și explica refuzul: a susținut în special că „este deja foarte târziu în proces, votul a început deja”.

De asemenea, el a subliniat că nu mai este nevoie să dezbată din nou, pentru că, în opinia sa, a dominat-o pe Kamala Harris pe 10 septembrie.

„Am câștigat ultimele două dezbateri, una cu Joe escrocul, cealaltă cu Kamala mincinoasa”, a spus Trump.

Unii comentatori au apreciat însă că vicepreședinta democrată a fost cel care a câștigat duelul lor televizat.

De altfel, piața de predicții online PredictIt pentru alegerile prezidențiale din SUA a arătat că probabilitatea de victorie a lui Trump a scăzut în timpul dezbaterii electorale de la 52% la 47%, iar șansele lui Harris s-au îmbunătățit de la 53% la 55%

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:84 %
Vint:1,03 m/s
Fri
20
Sat
14
Sun
12
Mon
13
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău