Donald Trump respinge afirmațiile Facebook privind implicarea Rusiei în alegeri prin publicitate politică

  • 23 Septembrie 2017 12:06
Donald Trump respinge afirmațiile Facebook privind implicarea Rusiei în alegeri prin publicitate politică

Președintele american Donald Trump a respins vineri afirmațiile făcute de Facebook conform cărora rețeaua de socializare a publicat mii de materiale publicitare care proveneau din Rusia, de la grupuri care încercau să influențeze alegerile prezidențiale de anul trecut din SUA, chiar dacă Kremlinul a negat orice implicare, relatează DPA.

"Farsa cu Rusia continuă. Acum e vorba de reclame pe Facebook. Însă cum rămâne cu acoperirea media total părtinitoare și lipsită de onestitate în favoarea necinstitei Hillary?", a scris Trump pe Twitter, la o zi după ce populara rețea de socializare a transmis că va oferi Congresului SUA detalii despre publicitatea politică finanțată din Rusia, ca parte a investigației privind influența rusă în alegerile prezidențiale americane. 

Kremlinul a negat orice implicare în finanțarea acestor reclame pe Facebook care au avut ca scop influențarea politicii americane și a transmis că nu știe cine a plasat respectivele materiale publicitare.

În urmă cu două săptămâni, Facebook a dezvăluit că sute de conturi false, probabile active din Rusia, au fost utilizate pentru a achiziționa publicitate cu scopul de a amplifica tensiunilor politice din SUA înainte și după alegerile prezidențiale din 2016.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău