Donald Trump: Președintele Mexicului să-și anuleze vizita în SUA dacă nu vrea să plătească pentru zidul de la frontieră

  • 26 Ianuarie 2017 18:01
Donald Trump: Președintele Mexicului să-și anuleze vizita în SUA dacă nu vrea să plătească pentru zidul de la frontieră

Președintele american Donald Trump a afirmat joi că omologul său mexican Enrique Pena Nieto ar trebui să-și anuleze vizita pe care urmează să o facă la Washington, dacă Mexicul refuză să plătească pentru construcția zidului de la frontieră, relatează Reuters.

"SUA au un deficit comercial de 60 de miliarde de dolari cu Mexicul. A fost un acord unilateral încă de la începutul NAFTA, cu un număr masiv de locuri de muncă și companii pierdute. Dacă Mexicul nu vrea să plătească pentru zidul atât de necesar, atunci ar fi mai bine să anuleze vizită programată", a scris Trump pe Twitter.

 

 

 Președintele american Donald Trump a semnat miercuri seara directivele pentru construirea unui zid la graniță cu Mexic, măsură promisă în campania electorală, și pentru limitarea fondurilor federale acordate "orașelor și statelor sanctuar", care protejează imigranții ilegali.

Mai exact, Trump a semnat două ordine executive în timpul unei vizite în cadrul Departamentului de Securitate Națională, unul dintre ele vizând construirea unui zid de-a lungul graniței cu Mexicul, graniță cu o lungime de circa 3.200 km, iar celălalt pentru a opri acordarea de granturi federale către orașele și statele "sanctuar", în mare parte guvernate de democrați și care găzduiesc imigranți ilegali.

În orașe precum San Francisco, oficialii locali, adesea democrați, refuză să coopereze cu autoritățile federale în cadrul acțiunilor împotrivă imigrației ilegale.

"Poporul american nu va mai fi forțat să finanțeze această nepăsare față de legile noastre", a declarat purtătorul de cuvânt al casei Albe, Sean Spicer.

Într-un interviu acordat miercuri ABC News, Trump a anunțat că va începe în următoarele luni construcția zidului la graniță dintre Statele Unite și Mexic, iar finanțarea zidului va fi suportată de autoritățile mexicane.

Sursa: hotnews.ro

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17
Ploaie ușoară
Umiditate:51 %
Vint:8,7 m/s
Mon
11
Tue
11
Wed
13
Thu
16
Fri
20

Curs oficial BNM 01 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6051 0.2042
USD 17.6122 -0.0155
RON 4.0465 0.0405
UAH 0.6557 0.0002
RUB 0.2495 0.0009
Arhivă Radio Chișinău