Donald Trump preferă să angajeze români la complexul hotelier Mar-a-Lago din Palm Beach

  • 18 Martie 2017 10:55
Donald Trump preferă să angajeze români la complexul hotelier Mar-a-Lago din Palm Beach

Președintele Donald Trump a criticat adeseori companiile din tehnologie pentru angajarea unor muncitori străini, susținând chiar că va implementa o obligație privind angajarea muncitorilor americani pentru fiecare program de vize și imigrație. Însă, președintele pare să fie ceva mai rezervat cu privire la dreptul industriei hoteliere de a utiliza forță de muncă străină, printre angajații sezonieri de la complexul său hotelier Mar-a-Lago se numără în special cetățeni din România și Haiti.

În primele trei luni de președinție, Donald Trump a preferat să se retragă în fiecare weekend la complexul Mar-a-Lago din Palm Beach, unde a adus în vizită inclusiv lideri străini precum Shinzo Abe, scrie news.ro.

Având în vedere frecvența deplasărilor sale la Mar-a-Lago, se pare că președintele american se simte mai degrabă ”acasă” în complexul luxos din stațiunea Palm Beach decât în birourile de la Casa Albă. Totuși, această afacere a profitat uriaș în ultimii zece ani de pe seama programului de vize H-2B, care permite industriei hoteliere să angajeze muncitori sezonieri din afara Statelor Unite.

Jurnaliștii New Yorker au semnalat ipocrizia miliardarului american, care critică programul de vize pentru H-1B, utilizat în special de giganții tehnologici pentru a recruta forță de muncă specializată și educată din afara Statelor Unite, inclusiv din România. Între timp, complexul său hotelier utilizează programul de vize H-2B pentru a recruta forță de muncă străină și extrem de ieftină pentru o serie de posturi sezoniere, care necesită muncitori necalificați și deja disponibili în SUA.

Industria ospitalieră susține că muncitorii americani nu sunt dispuși să accepte aceste poziții sezoniere din cauza salariilor extrem de mici, iar cei 64 de spălători de vase, bucătari, grădinari și menajeri de la Mar-a-Lago sunt recrutați în special din Haiti și România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău