Donald Trump preferă să angajeze români la complexul hotelier Mar-a-Lago din Palm Beach

  • 18 Martie 2017 10:55
Donald Trump preferă să angajeze români la complexul hotelier Mar-a-Lago din Palm Beach

Preşedintele Donald Trump a criticat adeseori companiile din tehnologie pentru angajarea unor muncitori străini, susţinând chiar că va implementa o obligaţie privind angajarea muncitorilor americani pentru fiecare program de vize şi imigraţie. Însă, preşedintele pare să fie ceva mai rezervat cu privire la dreptul industriei hoteliere de a utiliza forţă de muncă străină, printre angajaţii sezonieri de la complexul său hotelier Mar-a-Lago se numără în special cetăţeni din România şi Haiti.

În primele trei luni de preşedinţie, Donald Trump a preferat să se retragă în fiecare weekend la complexul Mar-a-Lago din Palm Beach, unde a adus în vizită inclusiv lideri străini precum Shinzo Abe, scrie news.ro.

Având în vedere frecvenţa deplasărilor sale la Mar-a-Lago, se pare că preşedintele american se simte mai degrabă ”acasă” în complexul luxos din staţiunea Palm Beach decât în birourile de la Casa Albă. Totuşi, această afacere a profitat uriaş în ultimii zece ani de pe seama programului de vize H-2B, care permite industriei hoteliere să angajeze muncitori sezonieri din afara Statelor Unite.

Jurnaliştii New Yorker au semnalat ipocrizia miliardarului american, care critică programul de vize pentru H-1B, utilizat în special de giganţii tehnologici pentru a recruta forţă de muncă specializată şi educată din afara Statelor Unite, inclusiv din România. Între timp, complexul său hotelier utilizează programul de vize H-2B pentru a recruta forţă de muncă străină şi extrem de ieftină pentru o serie de posturi sezoniere, care necesită muncitori necalificaţi şi deja disponibili în SUA.

Industria ospitalieră susţine că muncitorii americani nu sunt dispuşi să accepte aceste poziţii sezoniere din cauza salariilor extrem de mici, iar cei 64 de spălători de vase, bucătari, grădinari şi menajeri de la Mar-a-Lago sunt recrutaţi în special din Haiti şi România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chişinău
23 °C
Câțiva nori
Umiditate:40 %
Vint:3,1 m/s
Mar
19 °C
Mie
19 °C
Joi
20 °C
Vin
23 °C
Sâm
20 °C

Curs oficial BNM 29 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6728 -0.0616
USD 16.8771 0.0237
RON 4.2434 -0.0202
UAH 0.6459 0.0016
RUB 0.2706 -0.0015
Arhivă Radio Chișinău