Donald Trump l-a felicitat pe premierul nipon Shinzo Abe pentru 'larga sa victorie' în legislative

  • 23 Octombrie 2017 18:26
Donald Trump l-a felicitat pe premierul nipon Shinzo Abe pentru 'larga sa victorie' în legislative

Președintele american Donald Trump l-a felicitat pe premierul nipon Shinzo Abe pentru 'larga sa victorie' în alegerile legislative, a anunțat luni un responsabil al Casei Albe, informează Agerpres.

Președintele a avut un foarte bun schimb de opinii la telefon ieri (duminică) seara cu premierul (nipon) Abe, pentru a-l felicita pentru larga victorie a partidului său', a anunțat acest responsabil sub protecția anonimatului.

Potrivit acestuia, Trump a insistat în special asupra faptului că Abe a primit 'un mandat puternic' din partea poporului nipon.

Coaliția formată din Partidul Liberal-Democrat (PLD, dreapta) al lui Abe și partidul Komeito (centru-dreapta) ar urma să obțină 313 de locuri din totalul celor 465 din parlament, adică o majoritate de două treimi, potrivit estimărilor aproape definitive ale postului public NHK.

Cu ajutorul acestei majorități, Shinzo Abe și-ar putea trece proiectul de revizuire a Constituției pacifiste, dictată în 1947 de SUA după capitularea Japoniei la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Articolul 9 din acest document consacră renunțarea 'pentru totdeauna' la război.

Trump urmează să aibă o întrevedere cu premierul nipon la începutul lui noiembrie la Tokyo, prima etapă a unui lung turneu asiatic ce îl va duce de asemenea în Coreea de Sud, China, Filipine și Vietnam.

Întrebat cu privire la o eventuală partidă de golf între cei doi lideri, care s-au bucurat deja de o astfel de plăcere în timpul vizitei lui Abe la Mar-a-Lago în Florida în februarie, acest responsabil a subliniat că aceasta este 'o posibilitate reală'. 'Amândoi sunt doi pasionați de golf', a spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău