Donald Trump l-a felicitat pe noul premier al Marii Britanii

  • 23 Iulie 2019 15:41
Donald Trump l-a felicitat pe noul premier al Marii Britanii

Președintele american Donald Trump l-a felicitat marți pe Boris Johnson, desemnat de militanții Partidului Conservator, aflat la guvernare în Marea Britanie, să îi succeadă în funcție premierului Theresa May, relatează agențiile internaționale de presă, potrivit Agerpres.

„Felicitări lui Boris Johnson pentru că a devenit noul premier al Marii Britanii. Va fi grozav", a scris Trump pe Twitter.

Liderul de la Casa Albă spunea încă de săptămâna trecută că fostul premier al Londrei va face o 'treabă excelentă' în funcția de prim-ministru.

La rândul său, Comisia Europeană l-a felicitat pe Boris Johnson și a transmis că se pregătește să lucreze cu el "în cel mai bun mod posibil".

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, "mi-a cerut să îi transmit felicitările sale lui Boris Johnson", a declarat Natasha Bertaud, purtătoare de cuvânt a executivului european, într-o conferință de presă.

Fostul ministru de externe britanic Boris Johnson a fost ales marți lider al Partidului Conservator, aflat la guvernare, și va deveni astfel prim-ministru, înlocuind-o pe Theresa May, a anunțat formațiunea politică.

El l-a învins pe actualul ministru de externe, Jeremy Hunt, în cursa pentru șefia Partidului Conservator.

Johnson își va prelua miercuri postul din Downing Street, după o vizită la Regina Elisabeta a II-a, care îl va numi oficial în funcția de premier.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău