Donald Trump l-a acuzat pe fostul său avocat Michael Cohen că a mințit

  • 29 Noiembrie 2018 19:47
Donald Trump l-a acuzat pe fostul său avocat Michael Cohen că a mințit

Președintele american Donald Trump l-a acuzat joi seara pe fostul său avocat Michael Cohen că a mințit la audierea din aceeași zi în cadrul căreia a pledat vinovat, în fața unei instanțe din Manhattan, cu scopul de a i se reduce pedeapsa, informează AFP.

'Este o persoană slabă. Încearcă să obțină reducerea pedepsei. Deci, el minte despre un proiect despre care toată lumea știe', a declarat Trump, negând că în timpul campaniei electorale din 2016 ar fi continuat discuțiile despre construcția unui hotel Trump Tower la Moscova.

Michael Cohen a afirmat joi dimineață că nu a spus adevărul în fața Congresului pe tema unei posibile investiții imobiliare în Rusia, care a fost luată în considerare de Donald Trump, dar care în cele din urmă a fost abandonată la începutul anului 2016.

Această nouă turnură în ancheta rusă condusă de procurorul special Robert Mueller constituie o evoluție potențial stânjenitoare pentru președintele american.

'Era un proiect bine cunoscut (...) Nu a durat mult. Nu am condus acest proiect', a afirmat miliardarul republican înainte de a pleca la summitul G20 în Argentina.

'Nu ar fi fost rău dacă l-aș fi făcut', a adăugat el. 'Nu l-am făcut din mai multe motive. Primul, chiar dacă nimeni nu m-a obligat, este că am fost cu adevărat ocupat de campania electorală pentru alegerile prezidențiale', a explicat Donald Trump.

Vizat într-o serie de dosare penale, Michael Cohen a pledat deja vinovat la sfârșitul lunii august în mai multe capete de acuzare în fața procurorilor din New York.

După ce s-a distanțat de președintele american, el cooperează cu procurorul special Robert Mueller, care conduce ancheta privind suspiciunile de complicitate între Moscova și echipa de campanie a lui Donald Trump în timpul campaniei electorale din 2016.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău