Donald Trump Jr. susține că nu i-a spus tatălui său despre întâlnirea avută cu o avocată rusă

  • 12 Iulie 2017 09:05
Donald Trump Jr. susține că nu i-a spus tatălui său despre întâlnirea avută cu o avocată rusă

Donald Trump Jr., fiul cel mare al președintelui american, a publicat marți, 12 iulie, preventiv pe Twitter e-mailuri care arată că a acceptat în vara lui 2016 să primească ajutorul puterii din Rusia pentru eventuala subminare a candidaturii democratei Hillary Clinton, sub forma unor informații presupus compromițătoare, transmite Agerpres.

Existența întâlnirii a fost dezvăluită sâmbătă de New York Times, apoi mesaje publicate marți au arătat că Natalia Veselnițkaia i-a fost prezentată de un intermediar ca o "avocată a guvernului rus".

Avocata din Rusia care s-a întâlnit cu Donald Trump jr. în timpul campaniei prezidențiale din 2016 din Statele Unite a declarat marți că nu avea legături cu Kremlinul și a vrut să discute despre sancțiunile SUA asupra oficialilor ruși, și nu despre candidata democrată Hillary Clinton, informează Reuters.

Simplul fapt de a fi acceptat să întâlnească o persoană prezentată ca emisar al puterii ruse, în scopul afișat de a obține informații ce ar fi putut influența cursul alegerilor prezidențiale americane, a indignat opoziția democrată din Congres, ai cărei parlamentari apreciază că aceasta ar putea fi asimilată unei încercări de coordonare cu o putere străină ostilă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău