Donald Trump îngheață toate activele guvernului venezuelean din SUA pentru a pune presiune pe Maduro

  • 06 August 2019 12:30
Donald Trump îngheață toate activele guvernului venezuelean din SUA pentru a pune presiune pe Maduro

Președintele american Donald Trump a impus înghețarea tuturor activelor guvernului venezuelean din Statele Unite, escaladând brusc o campanie de presiune economică și diplomatică destinată să-l înlăture pe președintele socialist Nicolas Maduro de la putere, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Ordinul executiv semnat de Trump depășește cu mult sancțiunile impuse în ultimele luni împotriva companiei petroliere de stat PDVSA și a sectorului financiar din Venezuela, precum și măsuri împotriva a zeci de oficiali și entități venezueleze, notează sursa citată.

Acțiunea lui Trump, cea mai grea de până acum împotriva lui Maduro, nu numai că interzice companiilor americane să se relaționeze cu guvernul venezuelean, ci pare să deschidă ușa unor posibile sancțiuni împotriva firmelor străine sau a persoanelor care îl sprijină.

 Companiile rusești și chineze sunt printre cele care încă mai desfășoară afaceri semnificative în țara OPEC din America de Sud.

"Toate proprietățile și interesele din proprietatea Guvernului Venezuelei care se află în Statele Unite ... sunt blocate și nu pot fi transferate, plătite, exportate, retrase sau tranzacționate în alt mod", conform ordinului executiv publicat de Casa Albă.

Statele Unite și majoritatea națiunilor occidentale au solicitat ca Maduro să demisioneze și l-au recunoscut pe liderul opoziției venezuelean Juan Guaido ca președinte legitim al țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău