Donald Trump, dispus să participe la negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia

  • 10 Septembrie 2019 09:21
Donald Trump, dispus să participe la negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că este dispus să se alăture negocierilor de pace referitoare la Ucraina, dacă participanții la acest proces ar fi interesați de implicarea părții americane - transmite postul Vocea Americii.

Întrebat dacă Statele Unite sunt gata să se alăture negocierilor în așa-numitul "format Normandia" (Ucraina, Germania, Franța, Rusia), Trump a declarat că recentul schimb de prizonieri dintre Rusia și Ucraina a fost un pas "foarte mare și pozitiv".

"Dacă aceștia (participanții la discuțiile privind Ucraina, n.red) ar avea nevoie de mine la negocieri, m-aș alătura. Schimbul de prizonieri a fost un eveniment foarte pozitiv" - a remarcat liderul american. Anterior, consilierul lui Trump pentru securitate națională, John Bolton, a declarat că Statele Unite se așteaptă ca Rusia să elibereze și mai mulți cetățeni ucraineni, după schimbul de prizonieri care a avut loc sâmbătă.

Amintim că, pe 7 septembrie, între Ucraina și Rusia a avut loc un important schimb de deținuți. Pe Aeroportul Internațional "Borispil" din Kiev, a aterizat un avion cu 35 de cetățeni ucraineni eliberați de Rusia, printre care cineastul Oleg Sențov și cei 24 de marinari reținuți anul trecut în strâmtoarea Kerci, în timp ce pe Aeroportul Internațional "Vnukovo" din Moscova, a aterizat o aeronavă având la bord 35 de ruși eliberați de autoritățile din Ucraina. Printre aceștia s-a numărat și ofițerul Vladimir Țemah, martor cheie în cazul doborârii zborului MH-17.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău