Donald Trump declară că poliția este „tratată nedrept” în SUA, în contextul furiei antirasiste

  • 18 Iunie 2020 12:46
Donald Trump declară că poliția este „tratată nedrept” în SUA, în contextul furiei antirasiste

Președintele american Donald Trump a declarat miercuri că poliția este "tratată nedrept", într-un interviu televizat în care pare să ia apărarea unui polițist alb care a ucis un bărbat de culoare săptămâna trecută la Atlanta, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Polițistul Garrett Rolfe a fost inculpat miercuri pentru crimă, la cinci zile după ce a omorât un tânăr afroamerican, Rayshard Brooks, o dramă care a amplificat furia antirasistă în SUA.

"Este o situație teribilă, dar nu poți opune rezistență unui polițist", a declarat președintele american în cadrul acestui interviu pentru Fox News.

"Sper că va fi judecat în mod echitabil, deoarece poliția a fost tratată nedrept în țara noastră", a afirmat el.

"Însă, încă o dată: nu poți opune rezistență unui polițist așa. Ei au intrat într-o dispută teribilă și vedeți cum s-a terminat. Foarte prost. Foarte prost", a adăugat Trump.

Într-o înregistrare video se vede cum, după ce a tras asupra tânărului, polițistul îl lovește și cu piciorul, în timp ce victima se afla la pământ și pierdea sânge.

Cazul survine la mai puțin de trei săptămâni după moartea lui George Floyd, asfixiat sub genunchiul unui polițist alb la 25 mai la Minneapolis, care a provocat în SUA un uriaș val de furie și de manifestații extinse și în alte țări împotriva rasismului și brutalității forțelor de poliție.

Marți, Trump a anunțat că interzice procedeul de imobilizare prin strangulare, cu excepția cazului în care există un pericol la adresa vieții polițistului, și a ordonat o reformă limitată a forțelor de ordine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău