Donald Trump consideră că imobilizarea unui suspect prin strangulare s-ar putea dovedi necesară uneori

  • 13 Iunie 2020 12:00
Donald Trump consideră că imobilizarea unui suspect prin strangulare s-ar putea dovedi necesară uneori

Președintele american Donald Trump spune că tehnica folosită uneori de poliție pentru a imobiliza un suspect prin presiune asupra gâtului și asupra căilor sale respiratorii, o metodă extrem de controversată de la incidentul care a dus la moartea lui George Floyd, trebuie „în general vorbind” să înceteze a mai fi folosită, deși liderul Casei Albe crede că ea s-ar putea dovedi, totuși, necesară în anumite circumstanțe, relatează BBC, preluat de Digi24.ro

George Floyd, un afroamerican, a murit după ce un polițist alb și-a ținut genunchiul pe gâtul lui aproape 9 minute, în ciuda faptului că bărbatul striga că nu poate să respire. După ce au izbucnit amplele proteste antirasism, unele unități de poliție din Statele Unite au început demersuri pentru a interzice această tehnică a strangulării. 

Donald Trump a declarat într-un interviu difuzat vineri de Fox News că ar fi „un lucru foarte bun” interzicerea acestei tehnici, deși, spune el, uneori s-ar putea dovedi utilă.

Comentariul președintelui intervine în condițiile în care democrații și republicanii din Congres încearcă să pună la punct detaliile unei rezoluții pentru o reformă a poliției. 

Trump a spus în interviul pentru Fox News că în sine, conceptul acestei tehnici controversate „sună atât de nevinovat, atât de perfect” și a adăugat: „Dacă un agent este implicat într-o încăierare periculoasă și a prins pe cineva... trebuie să fii atent. Acestea fiind zise, ar fi, cred, un lucru foarte bun ca, general vorbind, să înceteze” folosirea acestei tehnici, a completat Trump. Iar autoritățile locale trebuie să primească recomandări foarte ferme în acest sens, a mai spus președintele. 

Donald Trump - criticat pentru modul în care a răspuns mișcării împotriva rasismului și împotriva brutalității poliției izbucnite după moartea lui George Floyd - a spus că vrea să vadă că forțele de ordine dau dovadă de empatie, dar în același timp că sunt foarte ferme. „Fermitatea este uneori cea mai bună formă de empatie”, a menționat Trump. 

La insistențele jurnalistului Harris Faulkner de a explica tweet-ul său de luna trecută în care afirma că „atunci când începe jaful, începe și împușcatul”, postare care a fost cenzurată de Twitter pentru promovarea violenței, președintele a spus: „Când începe jaful înseamnă uneori că va fi... sigur, va fi moarte, va fi lume omorâtă. Și asta e un lucru rău”. 

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău