Donald Trump avertizează Iranul că „se joacă cu focul”

  • 03 Februarie 2017 15:18
Donald Trump avertizează Iranul că „se joacă cu focul”

Președintele SUA, Donald Trump, a atenționat vineri Iranul că 'se joacă cu focul', reacție survenită după ce armata iraniană a efectuat în ultima săptămână două noi teste cu rachete balistice, transmite agenția EFE.

Avertismentul fost adresat de președintele american într-o postare pe Twitter. 'Ei (iranienii) nu apreciază cât de drăguț a fost președintele Obama cu ei', a adăugat Trump, făcând referire la acordul internațional privind dosarul nuclear al Iranului, ce a permis ridicarea sancțiunilor împotriva acestei țări. Actualul lider de la Casa Albă a sugerat în continuarea postării că el nu va fi la fel de îngăduitor cu Iranul cum a fost predecesorul său, scrie AGERPRES.

Mesajul lui Trump vine după ce surse la Casa Albă citate de postul CNN au anunțat că SUA ar putea impune chiar vineri noi sancțiuni împotriva Iranului după ce această țară a efectuat duminică un test cu rachetă balistică cu rază medie de acțiune, test urmat joi de încă unul cu o rachetă de croazieră, denumită ''Sumar'', ce poate transporta arme nucleare.

În replică la avertismentele venite de la Washington, ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a postat și el vineri pe Twitter un mesaj în care menționează, potrivit agenției Reuters, că 'Iranul nu este impresionat de amenințări'. 'Noi nu vom începe niciodată un război, dar ne putem baza doar pe mijloacele defensive proprii', a completat șeful diplomației iraniene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău