Donald Trump avertizează că navele iraniene care efectuează manevre periculoase vor fi atacate

  • 22 Aprilie 2020 17:42
Donald Trump avertizează că navele iraniene care efectuează manevre periculoase vor fi atacate

Președintele SUA, Donald Trump, a avertizat, miercuri, că a ordonat Forțelor Navale să deschidă focul asupra ambarcațiunilor militare iraniene care se apropie periculos, scrie Mediafax.

"Am transmis Forțelor Navale SUA să distrugă orice ambarcațiune militară iraniană care ne hărțuiește navele pe mare", a afirmat Donald Trump prin Twitter.

Duminică, Iranul a avertizat că va avea o "ripostă determinantă" la orice "eroare" comisă de Statele Unite, după incidente maritime semnalate de Washington.

Armata americană a semnalat că 11 nave ale Gardienilor Revoluției din Iran s-au apropiat periculos de ambarcațiuni militare americane, în Golful Persic. Washingtonul a catalogat manevrele drept "periculoase și provocatoare".

"Îi sfătuim pe americani să respecte reglementările internaționale și protocoalele maritime în Golful Persic și în Golful Oman și să se abțină de la orice aventurism și știri false", au avertizat, la rândul lor, Gardienii Revoluției din Iran.

"Trebuie să fie siguri că Forțele Navale ale Gardienilor Revoluției și forțele armate puternice ale Republicii Islamice Iran consideră acțiunile periculoase ale străinilor în această regiune drept o amenințare la adresa securității naționale, o intrare în zona roșie, iar orice eroare de calcul din partea lor va primi o ripostă determinantă", atrage atenția Teheranul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău