Donald Trump, atacat din propria tabăra: Este un lider „mediocru”. Ce critici îi aduce un senator republican șefului de la Casa Albă

  • 16 Octombrie 2020 19:47
Donald Trump, atacat din propria tabăra: Este un lider „mediocru”. Ce critici îi aduce un senator republican șefului de la Casa Albă

Donald Trump a primit o serie dură de critici din partea senatorului republican Ben Sasse, care l-a calificat drept un lider „mediocru” și i-a prezis înfrângerea la alegerile din 3 noiembrie. Acestea, dar și alte atacuri la adresa liderului de la Casa albă au apărut într-o înregistrare făcută publică de media din SUA, informează vineri AFP, preluată de Agerpres.

„Sunt multe subiecte asupra cărora noi nu suntem de acord”, a subliniat Ben Sasse, senator de Nebraska, întrebat miercuri despre relațiile sale cu președintele american în cadrul unei conferințe cu alegătorii săi.

În privința acestor teme, miliardarul este „mediocru, nu doar ca republican, ci și ca american”, a comentat el.

Înfrângerea lui Donald Trump de către Joe Biden „pare probabilă”, a apreciat Ben Sasse, care și-a exprimat temerea față de o „baie de sânge în Senat pentru republicani”, care controlează în prezent camera superioară a Congresului.

În această înregistrare dezvăluită inițial de publicația online conservatoare Washington Examiner, senatorul conservator, care nu l-a susținut pe Trump nici în 2016, enumeră o lungă listă de critici.

Șir de atacuri la adresa lui Trump

În mod special, senatorul Ben Sasse a criticat permisivitatea lui Donald Trump față de dictatori, referindu-se la relațiile bune stabilite cu președintele chinez Xi Jinping.

„Modul în care îi ignoră pe uiguri care literalmente se află în lagăre de concentrare în Xinjiang. El nu a ridicat un deget în numele locuitorilor Hong Kong-ului”, a exclamat senatorul, adăugând: „În prezent, SUA își trădează cu regularitate aliații, sub conducerea sa”.

În politica internă, Ben Sasse a criticat „modul în care el tratează femeile și cum aruncă banii pe fereastră. El râde de evangheliști pe la spatele lor, familia sa a profitat de președinție ca de o oportunitate comercială, a cochetat cu suprematiștii albi”, a adăugat acesta.

Sasse, un conservator religios, a criticat de asemenea modul în care a fost gestionată pandemia de coronavirus, pe care - spune el - președintele american „a refuzat luni de zile să o ia în serios”.

„Eu nu cred că modul în care el a gestionat criza de COVID-19 a fost rezonabil, responsabil sau corect”, a conchis senatorul republican. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău