Donald Trump ar intenționa să-l grațieze pe fostul său consilier de securitate națională Michael Flynn

  • 25 Noiembrie 2020 11:19
Donald Trump ar intenționa să-l grațieze pe fostul său consilier de securitate națională Michael Flynn

Președintele în exercițiu Donald Trump intenționează să-l grațieze pe fostul său consilier în probleme de securitate națională, Michael Flynn, scrie Agerpres, preluând AFP, care citează mass-media americane. Fostul general de armată Flynn a pledat vinovat în 2017 pentru că a mințit FBI cu privire la contactele sale cu ambasadorul Rusiei la Washington. El a fost consilierul lui Trump doar câteva săptămni, până a izbucnit scandalul întâlnirii cu diplomatul rus.

The New York Times și Axios citează surse anonime potrivit cărora Donald Trump ar avea intenția de a-l include pe Michael Flynn într-o serie de grațieri acordate în ultimele zile ale mandatului său la Casa Albă.

Discuțiile secrete dintre Michael Flynn și ambasadorul Rusiei la Washington în decembrie 2016, înainte de învestirea lui Donald Trump, au fost punctul central al anchetei desfășurate ulterior de procurorul special Robert Mueller asupra suspiciunilor privind existența unei înțelegeri secrete între echipa de campanie a lui Donald Trump și Rusia.

După mai mult de doi ani de anchetă, echipa lui Robert Mueller nu a găsit dovezi privind existența unei asemenea înțelegeri secrete.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău