Donald Trump aprobă tarife de 50 de miliarde de dolari pe bunurile chinezești

  • 15 Iunie 2018 11:29
Donald Trump aprobă tarife de 50 de miliarde de dolari pe bunurile chinezești

Președintele american Donald Trump a decis să impună tarife pe bunuri de import din China în valoare de 50 de miliarde de dolari, potrivit a două surse citate de publicația americană Bloomberg.

Potrivit Ziarului Financiar, Statele Unite trebuie să lanseze astăzi o nouă listă a produselor chinezești pe care vrea să impună tarife. Casa Albă spune că tarifele vor intra în vigoare „la scurt timp” după ce lista va fi anunțată. Aceste tarife ar putea fi aplicate în etape.

Trump a anunțat că va confrunta China „foarte puternic” cu privire la tarife, în săptămânile următoare. „China ar putea fi puțin supărată din cauza comerțului, pentru că insistăm foarte tare pe acest subiect”, a declarat președintele american.

Nivelul tarifelor impuse este apropiat de cel propus de americani în luna aprilie, ceea ce sugerează că Donald Trump nu se teme de avertismentele conform cărora astfel de tarife ar strica relațiile cu China, într-un context în care Statele Unite jonglează și cu presiunea pe care încearcă să o mențină asupra Coreei de Nord pentru a ajunge la denuclearizare.

Administrația Trump a refăcut lista produselor ce vor fi afectate de tarife, iar cinci surse anonime citate de publicația americană susțin că SUA lovește China exact în tehnologiile unde chinezii vor să ajungă lideri mondiali.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău