Donald Trump anunță că va continua să blocheze ajutorul american pentru Ucraina

  • 24 Septembrie 2019 18:25
Donald Trump anunță că va continua să blocheze ajutorul american pentru Ucraina

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat marți că va continua să blocheze ajutoarele americane pentru Ucraina, transmite Reuters. La sosirea la Adunarea Generală a ONU, el a declarat reporterilor că Europa ar trebui suporte o parte mai mare a poverii financiare pentru asistența acordată Kievului.

Luni, Trump negase că ar fi condiționat ajutorul militar pentru Ucraina de declanșarea unei anchete la Kiev împotriva fostului vicepreședinte american Joe Biden și a familiei acestuia.

Fondurile respective au fost deja aprobate de Congresul Statelor Unite. Mai mulți membri ai Comisiei pentru Alocări Bugetare a Senatului au anunțat încă din 12 septembrie că administrația condusă de Trump a deblocat ajutoare în valoare de 250 de milioane de dolari, destinate sprijinirii Ucrainei în lupta cu separatiștii pro-ruși susținuți de Moscova.

Cu acea ocazie, Reuters a reamintit că Trump a mai avut conflicte cu Congresul, inclusiv cu colegi din Partidul Republican, din cauza practicii executivului de la Washington de a ocoli deciziile legislativului și de a aloca fonduri pentru a-și finanța propriile inițiative politice.

sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău