Donald Trump anunță că se va întâlni cu Volodimir Zeleneski la New York

  • 27 Septembrie 08:19
Donald Trump anunță că se va întâlni cu Volodimir Zeleneski la New York

Donald Trump, candidatul republican la casa Albă a anunțat că urmează să se întâlnească cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski vineri dimineața, 27 septembrie, la Tower Trump, relatează AFP.

Așa cum știți, Zelenski a cerut să mă întâlnească. Îl voi întâlni mâine (vineri) dimineață, către ora (locală) 9:45 (16:45, ora României) la Trump Tower”, la New York, a anunțat el într-o alocuțiune de presă, scrie G4media.

Această întâlnire între cei doi a făcut obiectul multor speculații în cursul acestei săptămâni.

Presa americană scrie că lui Donald Trump nu i-a plăcut un interviu acordat de către Volodimir Zelenski revistei The New Yorker, în care liderul ucrainean a declarat că miliardarul „nu știe cu adevărat cum să oprească acest război”.

Candidatul republican a pretins, în numeroase rânduri, că va „rezolva” războiul între Rusia și Ucraina „în 24 de ore”, fără să spună vredată cum anume.

El a fost, în ultimele luni, extrem de critic față de miliardele de dolari cheltuite de către Statele Unite în susținerea Kievului împotriva Moscovei și a îndemnat Europa „să miște”.

Președintele ucrainean se afla joi la Washington, unde s-a întâlnit cu omologul său Joe Biden și cu rivala lui Donald Trump în alegerile de la 5 noiembrie, vicepreședinta Kamala Harris.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,63
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Sat
22
Sun
16
Mon
14
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău