Donald Trump anunță că „principalul” succesor al lui Al-Baghdadi la conducerea Statului Islamic a fost de asemenea „eliminat”

  • 29 Octombrie 2019 17:07
Donald Trump anunță că „principalul” succesor al lui Al-Baghdadi la conducerea Statului Islamic a fost de asemenea „eliminat”

Președintele american Donald Trump a anunțat marți că 'principalul' succesor al liderului grupării jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, ucis în weekend într-un raid al forțelor americane, a fost de asemenea 'eliminat', informează AFP.

'Tocmai a venit confirmarea că înlocuitorul numărul unu al lui Abu Bakr al-Baghdadi a fost eliminat de trupele americane. Cel mai probabil el urma să preia conducerea (grupării). Acum este mort și el!', a anunțat președintele american într-un mesaj pe Twitter.

Liderul de la Casa Albă nu a oferit date despre identitatea acestui individ și nici detalii despre circumstanțele în care a murit.

Nu este clar deocamdată dacă Trump s-a referit la moartea, duminică, a purtătorului de cuvânt al Statului Islamic sau la o altă persoană.

Forțele kurde au anunțat decesul - în cursul unui nou raid în nordul Siriei - al lui Abu Hassan al-Muhajir, 'mâna dreaptă a lui Abu Bakr al-Baghdadi și purtător de cuvânt al organizației Daesh' (acronimul arab al Statului Islamic, cunoscut și sub acronimul ISIS).

Președintele Donald Trump anunțase duminică moartea liderului ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, în cursul unei operațiuni militare americane în nord-estul Siriei, desfășurată în noaptea de sâmbătă spre duminică.

El a expus o relatare detaliată a raidului în cursul căruia al-Baghdadi a fost încolțit de forțele americane și apoi și-a detonat centura cu explozibili pe care o avea asupra sa.

Corpul liderului ISIS a fost aruncat în mare, a declarat luni un responsabil al Pentagonului, pentru a evita ca mormântul său să devină loc de pelerinaj, transmite AGERPRES.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău