Donald Trump afirmă că va părăsi Casa Albă dacă este confirmată victoria lui Joe Biden

  • 27 Noiembrie 2020 08:45
Donald Trump afirmă că va părăsi Casa Albă dacă este confirmată victoria lui Joe Biden

Donald Trump a declarat pentru prima dată joi că va părăsi Casa Albă dacă este confirmată victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, făcând un alt pas spre recunoașterea înfrângerii sale, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Întrebat de jurnaliști dacă este gata să recunoască în mod oficial înfrângerea în cazul în care se confirmă că democratul Joe Biden va fi următorul președinte american, Trump a răspuns: ''Va fi ceva foarte dificil de acceptat, pentru că știm că a existat fraudă masivă''.

Întrebat dacă va părăsi Casa Albă pe 20 ianuarie, ziua depunerii jurământului de către următorul președinte al Statelor Unite, el a răspuns : ''Bineînțeles ca o voi face. Și știți aceasta''.

Aceste afirmații făcute de Donald Trump au importanță deoarece refuzul de a admite victoria adversarului său este unic în istoria țării. Colegiul marilor electori se va întruni pe 14 decembrie pentru desemna oficial câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA.

La rândul său, președintele ales Joe Biden a declarat din orașul său Wilmington, Delaware: ''În America avem alegeri libere și corecte și respectăm rezultatele. Locuitorii și legile acestei țări nu vor accepta nimic altceva''.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău