Donald Trump afirmă că John Bolton este "mincinos" | China neagă orice implicare în politica din SUA

  • 18 Iunie 2020 18:51
Donald Trump afirmă că John Bolton este

Președintele SUA, Donald Trump, a respins, joi, acuzațiile lui John Bolton, catalogându-l drept "mincinos" pe fostul consilier prezidențial, în timp ce Administrația Chinei a negat orice legătură cu situația politică de la Washington.

John Bolton, fost consilier prezidențial pentru Siguranță Națională, l-a catalogat pe președintele Donald Trump "uimitor de neinformat" și l-a acuzat că a plasat interesele proprii și ale familiei deasupra intereselor SUA. "Obstrucționarea justiției este un stil de viață" la Casa Albă, a declarat John Bolton, referindu-se la acuzațiile care i-au fost aduse președintelui Donald Trump în procedura demiterii, informează cotidianul The Wall Street Journal.

În cartea "Sala în care s-a întâmplat: Un Memoriu de la Casa Albă" ("The Room Where It Happened: A White House Memoir"), John Bolton a afirmat că Donald Trump i-a cerut președintelui Chinei, Xi Jinping, să îl ajute să câștige alegerile prin cumpărarea de produse agricole din SUA. Donald Trump "a evidențiat importanța electorală a fermierilor și a cumpărării de către China a unor produse precum soia și grâu", a scris John Bolton, conform CNN. În plus, potrivit fostului consilier prezidențial, Donald Trump i-ar fi spus lui Xi Jinping că este "corect" ca Administrația de la Beijing să continue construirea taberelor de concentrare pentru etnicii uiguri.

John Bolton este "un mincinos, îl ura toată lumea de la Casa Albă", a reacționat Donald Trump, potrivit WSJ. "Cartea este plină de minciuni și știri false", a subliniat liderul de la Casa Albă.

La rândul său, China a negat că ar intenționa să se implice în scrutinul prezidențial programat în noiembrie în Statele Unite. China nu are nicio intenție de acest fel, a comunicat Ministerul de Externe de la Beijing, citat de site-ul T-Online.de și mediafax.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău