Donald Trump acuză UE de utilizarea unor măsuri comerciale „incorecte" contra SUA

  • 12 Martie 2018 18:49
Donald Trump acuză UE de utilizarea unor măsuri comerciale „incorecte

Președintele american, Donald Trump, a denunțat, luni, taxele "incorecte" folosite de Uniunea Europeană împotriva produselor din Statele Unite, precizând că secretarul Comerțului, Wilbur Ross, va purta discuții cu oficiali de la Bruxelles pe această temă.

„Secretarul Comerțului, Wilbur Ross, va purta discuții cu reprezentanți ai Uniunii Europene despre eliminarea taxelor imense și barierelor pe care europenii le folosesc împotriva Statelor Unite. Este vorba de măsuri incorecte față de fermierii și producătorii americani", a transmis Donald Trump luni prin Twitter.

Comisia Europeană a respins, luni după-amiază, acuzațiile președintelui SUA, Donald Trump, privind practicile comerciale, constatând că liderul de la Casa Albă prezintă date selective și avertizând că Uniunea Europeană este pregătită să aibă o reacție „fermă și proporționată".

„Piața UE este una dintre cele mai deschise din lume, iar dacă cineva începe să arunce cu pietre trebuie să se asigure că nu locuiește într-o casă de sticlă", precizează Comisia Europeană, avertizând că, deși preferă dialogul, este pregătită să riposteze „ferm și proporționat" la taxele vamale decise de Donald Trump la importurile de oțel și aluminiu.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău