Donald Trump | Abu Bakr al-Baghdadi este mort. SUA au făcut dreptate

  • 27 Octombrie 2019 15:37
Donald Trump | Abu Bakr al-Baghdadi este mort. SUA au făcut dreptate

Președintele american, Donald Trump, a anunțat, oficial, moartea liderului grupării jihadiste Statul Islamic, Abu Bakr al Baghdadi, informează Digi24.ro.

„Azi-noapte, Statele Unite ale Americii au făcut dreptate: Abu Bakr al-Baghdadi este mort”, a declarat președintele american de la pupitrul Casei Albe, potrivit sursei citate.

„Al-Baghdadi a fost cel mai crud lider al terorismului și cea mai importantă țintă a politicii mele externe”, a adăugat Trump, care a mulțumit, în discurs membrilor comunității de informații și militarilor americani care au contribuit la moartea fostului lider al Statului Islamic.

Liderul american a precizat că al-Baghdadi a fost „un om violent care a murit în mod violent”

„Noaptea trecută a fost o seară minunată pentru Statele Unite și pentru restul lumii. Un lider crud al terorismului a fost eliminat. Oameni nevinovați nu vor mai avea de suferit de pe urma lui. A murit ca un câine, a murit ca un laș. Lumea este acum un loc mai sigur fără el. Dumnezeu să binecuvânteze America”, a spus Trump.

Conform posturilor de televiziune CNN și ABC, al-Baghdadi a murit într-o operațiune a armatei americane în nord-estul Siriei. Potrivit unui responsabil citat de ABC, el și-ar fi detonat vesta plină cu explozivi pentru a se sinucide.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău