Donald Trump a scris răspunsurile la întrebările din ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA

  • 17 Noiembrie 2018 08:54
Donald Trump a scris răspunsurile la întrebările din ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri că a terminat de răspuns în scris la întrebările procurorului special Robert Mueller, care anchetează amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016, informează Reuters.

Trump a menționat pentru reporterii de la Casa Albă că a răspuns personal: "Avocații mei nu scriu răspunsuri. Eu scriu răspunsuri. Mi s-au pus o serie de întrebări. Am răspuns la ele foarte ușor".

Președintele nu a precizat când vor trimite consilierii săi juridici răspunsurile către anchetatori.

Referitor la conținutul întrebărilor, Trump a sugerat că formulările ar putea fi alese cu scopul de a permite acuzații de sperjur; el a afirmat că este sigur că sunt capcane, "deoarece, știți, lor le place să prindă oamenii". "Trebuie să ai întotdeauna grijă când răspunzi, cu oameni care probabil au intenții rele", a adăugat el.

Mueller încearcă să stabilească dacă membri ai echipei de campanie electorală a lui Trump au complotat cu Moscova și dacă președintele a încercat să obstrucționeze ancheta în mod ilegal.

Săptămâna trecută, Trump l-a demis pe procurorul general al SUA, Jeff Sessions, pe care îl criticase de mai multe ori pentru refuzul acestuia de a coordona ancheta independentă. În locul lui Sessions, președintele l-a desemnat ca interimar pe Matthew Whitaker, șeful de cabinet al procurorului general, și nu pe adjunctul Rod Rosenstein.

Decizia a fost contestată în instanțe, inclusiv la Curtea Supremă a Statelor Unite, precizează Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău