Donald Trump a reluat amenințările privind închiderea frontierei cu Mexic

  • 25 Aprilie 2019 08:06
Donald Trump a reluat amenințările privind închiderea frontierei cu Mexic

Președintele american Donald Trump a reiterat miercuri amenințările privind închiderea parțială a frontierei dintre Statele Unite și Mexic și a transmis că ia în considerare trimiterea mai multor „soldați înarmați”, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

 „O caravană cu peste 20.000 de migranți circulă prin Mexic și se îndreaptă spre Statele Unite. Mexicul trebuie să se ocupe de acest lucru, altfel vom închide frontiera și vom chema armata”, a declarat Donald Trump într-un mesaj publicat pe Twitter.

Președintele american a anunțat în mai multe rânduri pe durata mandatului său că dorește să închidă frontiera cu Mexicul, dar nu a luat măsuri în acest sens. Administrația americană se confruntă cu un influx de persoane din America Centrală care traversează Mexicul pentru a ajunge în Statele Unite.

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat în luna martie că este determinat să ajute la stoparea migrației ilegale, dar țara sa nu este responsabilă direct de fluxul de imigranți care ajung în Statele Unite, transmite Mediafax.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău