Donald Trump a fost depășit de Joe Biden în sondaje după gestionarea dezastruoasă a crizei COVID-19

  • 13 Mai 2020 11:52
Donald Trump a fost depășit de Joe Biden în sondaje după gestionarea dezastruoasă a crizei COVID-19

Tot mai mulți americani sunt nemulțumiți de prestația președintelui Donald Trump în criza coronavirusului, iar ultimul sondaj de opinie Reuters/Ipsos arată că fostul vicepreședinte Joe Biden, care va fi candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din noiembrie, este cu 8% mai bine cotat decât actualul lider de la Casa Albă, scrie Agerpres.

Sondajul realizat luni și marți arată că 41% din adulții din SUA îl aprobă pe Trump, procentaj în scădere cu 4 puncte de la jumătatea lui aprilie, în timp ce 56% îl dezaprobă, față de 51% cu o lună în urmă. Dintre alegătorii înregistrați, 46% declară că vor vota cu Biden în 3 noiembrie, iar 38% - cu Trump. Cu o săptămână în urmă, diferența dintre cei doi în sondajul similar era de numai 2%.

În privința gestionării epidemiei de COVID-19, procentajul americanilor nemulțumiți de președinte este mai mare cu 13 puncte procentuale decât al celor satisfăcuți. Nivelul de dezaprobare față de Trump este cel mai ridicat de la începutul lui martie, când sondajele Reuters/Ipsos au pus întrebarea respectivă.

Biden a fost mai bine plasat decât Trump în multe sondaje realizate anul acesta în rândul alegătorilor înregistrați, dar avansul său s-a erodat continuu până săptămâna aceasta. Actualul președinte este considerat mai bun în privința creării de locuri de muncă, în timp ce contracandidatul său democrat este văzut ca un eventual lider mai bun pentru combaterea epidemiei.

Trump a minimalizat inițial amenințarea coronavirusului care a provocat moartea a peste 80.000 de oameni în Statele Unite, cel mai mare număr din toate țările. Uneori, președintele i-a contrazis pe experții guvernamentali în materie, a promovat posibile tratamente a căror eficiență nu este dovedită și i-a acuzat pe guvernatorii democrați din unele state că renunță cu prea mare întârziere la restricții pentru a-i reduce șansele de a fi reales. El a susținut că administrația pe care o conduce a procedat corect și a acuzat China că nu a avertizat restul lumii despre gravitatea și amploarea epidemiei, afectând astfel economia.

Sondajul prezentat de Reuters a fost realizat online, în engleză, pe tot teritoriul SUA. Au răspuns 1112 americani adulți, dintre care 973 sunt înregistrați ca alegători. Marja de eroare este de plus/minus 4 puncte procentuale.

SURSA:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău