Donald Trump a amenințat să taie ajutorul financiar acordat de SUA palestinienilor

  • 03 Ianuarie 2018 08:59
Donald Trump a amenințat să taie ajutorul financiar acordat de SUA palestinienilor

Președintele american Donald Trump a amenințat marți să taie ajutorul financiar acordat de SUA palestinienilor, aducând ca argument lipsa lor de apetit pentru negocierile de pace pe care Casa Albă vrea să le relanseze, relatează Agerpres.

"Noi plătim palestinienilor SUTE DE MILIOANE DE DOLARI pe an fără niciun fel de recunoștință sau respect din partea lor", a scris Donald Trump într-o postare pe Twitter.

"Din moment ce palestinienii nu mai sunt dispuși să vorbească despre pace, de ce să le vărsăm plăți masive în viitor?", a adăugat el.

SUA au acordat palestinienilor în 2016 un ajutor de 319 milioane de dolari prin agenția lor de dezvoltare USAID, potrivit cifrelor disponibile pe site-ul agenției.

La aceasta se adaugă și o asistență de 304 milioane de dolari oferită de Washington programelor ONU pentru teritoriile palestiniene.

Donald Trump nu a precizat la ce ajutoare se referă în mod special în mesajul său de pe Twitter.

SUA au amenințat să ia măsuri de retorsiune după un vot în Adunarea Generală a ONU, luna trecută, care a condamnat recunoașterea de către Washington a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău